Minder bezoekers voor Groningen dan voor corona? Deze toeristen begrijpen niet waarom

Waar Groningse studenten hun vakantie veelal elders vieren, zorgen de talloze toeristen in de Stad vaak nog voor wat leven in de brouwerij. Maar de bezoekersaantallen zijn nog niet terug op het niveau van voor corona. OOG ging op zoek naar toeristen om te vragen of zij weten hoe dat kan.

Begin deze maand maakte Marketing Groningen bekend dat het grote winkelbezoek en de drukte in de binnenstad, na twee coronajaren, niet hetzelfde als in de periode ervoor. Bezoekersaantallen blijven achter en ook de winkelomzet is lager dan voorheen.

Maar vraag je toeristen wat hen opvalt als ze door de stad lopen, komen er onverwachte antwoorden naar voren. Een Amsterdammer is verrast door de horecagelegenheden op dakterrassen: “Dat hebben we in Amsterdam echt een stuk minder.” Ook zijn er in Groningen nog genoeg unieke winkels te vinden: “Ze hebben hier een pindakaas-winkel! Dat is geweldig.”