Michi-Noeki en tabakszaak Knollema in oktober op Wielewaalplein

nieuws
Foto Gemeente Groningen

De Michi-Noeki op het Wielwaalplein in de Oosterparkwijk wordt in september geplaatst en is in oktober open.

Een Michi-Noeki is een plek waar bewoners samen een kopje koffie kunnen drinken, een praatje maken, kunnen zien wat er te doen is in de wijk of even naar het toilet kunnen. Michi-Noeki komt uit Japan en betekent: ‘halteplaatsen die zorgen voor toevallige ontmoetingen tussen wijkbewoners’.

Naast de Michi-Noeki komt er ook een kiosk voor tabaksspeciaalzaak Knollema. Die winkel moest vanwege de uitbreiding van de supermarkt aan het plein verdwijnen. Deze zaak was al vijftig jaar gevestigd aan het Wielewaalplein en keert dus terug.

OOG TV maakte anderhalf jaar geleden een filmpje over de plannen.