Lisa Ploeger: “‘Don’t Let Me Drown’ gaat onzekerheden te lijf”

oogochtendshow

Lisa Ploeger bracht vrijdag haar nieuwe single uit: “Don’t Let Me Drown”. Het nummer gaat over hoe onzekerheden je soms kunnen onderdrukken in wat je wilt doen.

Het is geschreven uit eigen ervaring, zo vertelt Lisa. “Tijdens de pandemie hoorde ik dat alle culturele activiteiten niet meer door konden doorgaan. Dat voelde voor mij als een soort zwart gat, omdat ik niet meer live kon optreden. En dat vind ik toch wel één van de favoriete dingen in de muziekindustrie.”

Ze ging bij zichzelf te rade, waarbij ze zich afvroeg wat ze moest doen, of ze nog moest doorgaan en of er een einde zou komen aan de situatie. Het inspireerde haar tot het schrijven van dit nummer, waarin ze tegen de luisteraar duidelijk wil maken dat je jezelf niet moet laten onderdrukken door eigen onzekerheden.

countrypop

Het is de derde single die Lisa heeft uitgebracht en het is de tweede single van de debuut-EP die in het najaar uitkomt. De nummers zijn, zoals Lisa het zelf beschrijft, countrypop met een hint van Ierse folkmuziek. Eén van de kenmerken hierbij is de mandoline, die zowel in haar eerste als in dit nummer terugkomt. “Ik heb ook echt het gevoel dat dit soort muziek het beste bij me past”, zegt ze.

videoclip

Bij het nummer zal maandag ook een videoclip verschijnen. Het is in een grote loods opgenomen, industrieel, heel erg “stripped down”, met de nadruk op de muziek. Het zal te bekijken zijn op haar YouTube kanaal.

Het nummer “Don’t Let Me Drown” zal regelmatig worden gedraaid op OOG Radio, als OOG Radio Stadsplaat. Daarnaast is het ook bij diverse streamingsdiensten te horen.
Lisa Ploeger was te gast in de OOG Ochtendshow, waar ze haar single lanceerde en er meer over vertelde.
Het interview, inclusief het nummer, is hier te beluisteren.