Laatste grote buispaal voor viaduct over Paterswoldseweg zit in de grond

nieuws
Foto: Andre Bakema (Combinatie Herepoort

De grootste herrie voor omwonenden van het viaduct over de Paterswoldseweg is voorbij. Aanpak Ring-Zuid slaagde er dinsdagmiddag in om het inslaan van grote buispalen af te ronden.

Maandagmiddag verwachtte Ring-Zuid nog tot en met woensdag bezig te zijn met het inslaan van de grotere buispalen, nadat het niet was gelukt om de werkzaamheden voor het einde van de dag af te ronden. Aannemerscombinatie Herepoort kwam er afgelopen weekend namelijk achter dat de grond onder de buispalen harder was dan gedacht.

De bouwer van de nieuwe zuidelijke ringweg liet maandagmiddag een zwaarder heiblok aanrukken om te proberen om de funderingsonderdelen dieper de grond in te krijgen. Dat bleek succesvol, want rond 15.00 uur meldde Aanpak Ring-Zuid dat de laatste van de serie grote heipalen in de grond zitten. Daarmee komt ook de zwaarste overlast voor omwonenden voorlopig ten einde.

De werkzaamheden zijn echter nog niet voorbij. Tot en met vrijdag worden er kleinere buispalen de grond in geslagen. Een dag daarvoor (donderdag) gaat de Paterswoldseweg weer open voor verkeer.