Gruno’s Postharmonie uitgenodigd om acte de présence te geven bij opening Wereld Muziek Concours

nieuws

De Steelband van de Gruno’s Postharmonie is uitgenodigd om deel te nemen aan de openingsparade van het Wereld Muziek Concours, WMC, dat komende week van start gaat in Kerkrade.

“We gaan met 23 muzikanten spelen op een rijdende aanhanger, en leggen een parcours af van ongeveer 2,5 kilometer”, meldt Gruno’s Postharmonie. “Onderweg laten we horen wat we in onze mars hebben, waarbij de Steelband onder leiding zal staan van Auke Eshuis.” De Postharmonie laat weten dat men er heel erg naar uit kijkt. “Dit is heel bijzonder.”

Het WMC gaat komende donderdag van start en wordt eens in de vier jaar gehouden. Tijdens het Concours strijden harmonieën, fanfares, brassbands en showbands om de felbegeerde titels. Het WMC zou eigenlijk vorig jaar gehouden worden, maar door de coronacrisis besloot de organisatie het evenement met een jaar uit te stellen. “We beginnen donderdag om 17.00 uur”, laat de organisatie van het WMC weten “De openingsparade wordt gevormd door internationale, nationale en lokale muziekgezelschappen die dwars door de stad gaan trekken. Onder hen onder andere Showband Takostu uit Stiens, Bicycle Showband Crescendo en Pasveerkorps Leeuwarden.”

Meer informatie over het WMC vind je op deze pagina.