Groningen viert afschaffing slavernij

Keti Koti werd vrijdag groots gevierd. Ter ere van de van oorsprong Surinaamse feestdag was er veel te doen in de stad.

Ieder jaar wordt op 1 juni Keti Koti gevierd. Tijdens de feestdag wordt er stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij, dit gebeurde in 1863.

De hele dag zijn er allemaal activiteiten georganiseerd in de binnenstad. Zo kon men onder andere in het Groninger Museum, Museum aan de A en de Universiteitsmuseum gratis naar tentoonstellingen die met de slavernij te maken hebben. In de Akerk was een foodmarket waarbij live muziek werd gespeeld.

Bitterzoet Erfgoed was een van de tentoonstellingen die bezocht kon worden. Dit is een culturele manifestatie over het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Bitterzoet Erfgoed moet ervoor zorgen dat men bewust wordt van dit verleden.

Deel dit artikel: