Fontein Reitdiephaven na opening direct omarmd: “Het was een grote stenen vlakte”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De opening van de fontein zaterdag bij winkelcentrum Reitdiephaven is onder grote belangstelling verlopen.

“Het was een langgekoesterde wens”, laat een medewerker van bloemenwinkel MASH Groningen weten. “Het was een grote stenen vlakte, en dat wilden we heel graag veranderen omdat het er niet gezellig uit zag. Daarom hebben we als ondernemers de handen ineengeslagen met als resultaat dat er nu boompjes zijn geplant, er is een fontein geplaatst en er is begroeiing gekomen.” De fontein bestaat uit zogeheten bedriegertjes die in de straatstenen zijn geplaatst en vanuit het niets ineens water kunnen gaan sproeien.

“Sommige kinderen zijn helemaal kletsnat”
De fontein is ook een succes: “Ik kijk uit op het plein en ik zie heel veel kinderen in het water spelen. Sommigen zijn helemaal kletsnat, haha. Wat we nu hebben gekregen is sfeerverhogend. Het is veel mooier geworden, waarbij mensen hopelijk ook langer blijven hangen, in plaats van dat ze direct weer naar huis gaan.”

Verrassingsmuur
Om de opening luister bij te zetten waren er zaterdag ook een stormbaan en klimwand. “Ook hadden we een verrassingsmuur. Dat moet je vergelijken met een automaat bij een snackbar waar je een kroket of frikadel uit kunt halen. In deze verrassingsmuur hebben alle ondernemers cadeautjes gestopt. Deed je vandaag een aankoop hier in het winkelcentrum dan kon je met je kassabon een hokje open maken. Zo was er bijvoorbeeld een dinerbon te winnen, maar kon er ook kans worden gemaakt op kortingen. Elk hokje leverde iets op.”