Folkert van der Meulen krijgt bij afscheid Koninklijke onderscheiding uitgereikt

nieuws
Foto: Bert Blok / gemeente Groningen

Bij zijn afscheid als directeur van de Stichting Noordelijke ProductiviteitsAlliantie, NPAL, heeft Folkert van der Meulen zaterdagavond uit handen van burgemeester Koen Schuiling (VVD) een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Van der Meulen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. “De heer van der Meulen slaagde er in om bedrijven in te laten zien dat je alleen kunt verbeteren, als je daar gericht aan werkt, als je er blijvende aandacht voor hebt, en dat het dan ook echt loont om inspanningen en ervaringen te delen”, aldus Schuiling.

Van der Meulen is bij de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij begonnen als medewerker die ondernemingen samenbrengt, gericht op verbetering van de productiviteit. Hij ontwikkelde verschillende programmalijnen, waaronder KIEK. Met Kijken In Elkaars Keuken kregen ondernemers de mogelijkheid om van elkaar te leren. In 2009 werd door Van der Meulen de Noordelijke ProductiviteitsAlliantie opgezet omdat de omvangrijke werkzaamheden niet meer binnen de reguliere opdracht van de NOM pasten. Dankzij de drive en overtuigingkracht van Van der Meulen zijn inmiddels alle belangrijke industriële bedrijven in Noord Nederland actief binnen NPAL.