Fietspad Noord-Willemskanaal half jaar eerder open dankzij constructief overleg

nieuws
Foto: Wim Borghols

Het fietspad langs de oostzijde van het Noord-Willemskanaal is een half jaar eerder open gegaan dankzij constructief overleg. Dat laat de Fietsersbond Groningen weten.

“Als Fietsersbond maken we ons al een hele tijd druk om omleidingen die niet goed aangegeven staan”, vertelt voorzitter Wim Borghols. “Al jaren proberen we ook een voet tussen de deur te krijgen bij onze partners. Want als je te maken hebt met werkzaamheden dan is het de aannemer die een omleiding moet voorstellen, wat de gemeente vervolgens moet goedkeuren. Zoals je weet zijn er door de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg veel omleidingen en afsluitingen. Sinds een aantal jaren hebben we echter een goed contact met de gemeente.”

“Goed constructief overleg”
Borghols vertelt verder: “Ook hebben we de laatste maanden goede constructieve gesprekken met Combinatie Herepoort, Aanpak Ring Zuid, Groningen Bereikbaar en de gemeente. Regelmatig bespreken we de projecten. Waarom gaat dat zo? Kan dat niet sneller? En zo kwam ook de fietsvallei ter sprake. De fietsvallei zou al open gaan, maar het fietspad langs het Noord-Willemskanaal zou pas aan het einde van het jaar open gaan. Er moesten hier nog wat werkzaamheden gebeuren. Door constructieve gesprekken is deze route nu eerder open gegaan. Hierdoor is er nu een goede fietsroute beschikbaar voor veel fietsers.”

Julianabrug
De voorzitter is blij: “Wat ik al zei, er zijn veel werkzaamheden en afsluitingen. Ik weet niet of je de situatie rond de Julianabrug kent, maar een deel daarvan moet nog gesloopt worden. Dat betekent dat het fietspad daar weer dicht moet. Daarom is het nu fijn dat de twee routes, de fietsvallei en langs het kanaal, gebruikt kunnen worden. Je biedt fietsers een fijne route. En het constructief overleg met alle partijen is gewoon heel prettig. Het is heel mooi dat iedereen luistert en ook er naar handelt.”

Grind
Borghols heeft zaterdag de nieuwe route verkend: “Het is heel mooi geworden. Een nieuwe weg is altijd mooi. Wel vind ik het jammer dat er heel veel grind op de weg ligt. Voor nu is dat even vervelend, straks als het goed is ingereden zal het beter worden. Het biedt profijt bij vervelende weersomstandigheden in het najaar en de winter.”