FC Groningen te sterk voor PAOK Saloniki

Foto Andor Heij. Voetbal.

FC Groningen heeft zaterdag de eerste serieuze oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In Wenum-Wiesel, bij Apeldoorn, werd PAOK Saloniki met 2-1 verslagen.

PAOK eindigde vorig jaar als tweede in de Griekse competitie en won afgelopen week een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 4-0.

PAOK kreeg voor de pauze de beste mogelijkheden, maar keeper Michael Verrips en de paal voorkwamen de openingstreffer. Na rust was het wel direct raak voor de Grieken. Ioannis Konstantelias scoorde en hij schoot later ook nog eens op de lat.

In het laatste kwartier waren de kansen voor FC Groningen. Daleho Irandust maakte er in de 78e minuut 1-1 van met een lobje. In de 85e minuut werd een voorzet van Paulos Abraham niet goed verwerkt door de Griekse doelman en Michael de Leeuw bezorgde FC Groningen de zege: 2-1.

FC Groningen gaat de komende dagen naar een trainingskamp in Duitsland en zaterdag is Hannover ’96 de tegenstander. Deze club speelt in de tweede bundesliga.