CDA draagt Robert de Wit voor als lijsttrekker voor Statenverkiezingen

nieuws
Robert de Wit - Foto via CDA Groningen

Het partijbestuur van het CDA in de provincie Groningen heeft fractievoorzitter Robert de Wit voorgedragen om de kar te trekken voor de partij tijdens de Statenverkiezingen van maart.

Het Groningse partijbestuur heeft De Wit unaniem voorgedragen, zo meldt de partij dinsdagmiddag. “Robert de Wit uitstekend in staat om het CDA-gedachtegoed uit te dragen en de samenwerking te zoeken binnen en buiten onze partij, in Stad en Ommeland”, stelt bestuursvoorzitter Peter Roelofs. “Hij is energiek, verbindend, communicatief sterk, resultaatgericht met een enorme dossierkennis en een ruime ervaring als Statenlid.”

De Wit, die sinds 2015 lid is van Provinciale Staten en sinds 2018 fractievoorzitter voor het CDA, noemt zijn kandidaatstelling een grote eer: “Ik vind het een voorrecht om door het bestuur voorgedragen te worden als lijsttrekker namens het CDA in Groningen. De leden zijn nu aan zet, maar ik kan niet wachten om samen aan de slag te gaan in aanloop naar de Statenverkiezingen.”

De leden van het CDA moeten nu gaan bepalen of ook zij De Wit willen zien als aanvoerder van de verkiezingscampagne.