Brandweer in actie voor schaap dat frisse duik neemt in Reitdiep, boer stelt quad beschikbaar

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Brandweerlieden moesten zondagavond in actie komen vanwege een schaap dat een frisse duik had genomen in het Reitdiep. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van een dier te water kwam rond 18.30 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “Het is gebeurd tussen de sluis bij Dorkwerd en Wierumerschouw”, vertelt Ten Cate. “In de berm, langs het fietspad, grazen schapen. Eén van de dieren besloot te gaan zwemmen, maar kwam daarna tot de ontdekking dat het niet meer uit het water kon komen.”

Omstanders hebben de hulpdiensten gebeld. “Voor de brandweer was het een moeilijke plek om te bereiken. Een boer stelde een quad beschikbaar waarmee brandweerlieden ter plaatse konden komen. Zij hebben het schaap uit het water gered.” Binnen een half uur kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: