Brandweer Groningen pakt eerste medaille op World Police & Fire Games

nieuws
Foto: David Mark via Pixabay

Brandweer Groningen heeft dinsdag een zilveren medaille in de wacht gesleept op de World Police & Fire Games. Het is de eerste medaille voor het Groningse team.

De Groningse brandweer heeft een team van vijf mensen afgevaardigd naar de WPFG, dat omgeschreven kan worden als de Olympische Spelen voor brandweer- en politiemensen. Dit jaar wordt het evenement gehouden in Rotterdam. Deelnemers kunnen er naast de ‘gewone sporten’ deelnemen aan bijzondere onderdelen zoals trappenloop, armworstelen en Ultimate Fire Fighter.

De zilveren medaille werd behaald door Dennis Klasen uit Delfzijl op het onderdeel 50 meter zwemmen rugslag. Klasen moest alleen de Braziliaan Eduardo Marafon voor zich dulden. Kainan Rinaberger legde beslag op de bronzen plak. “Ik had dit totaal niet verwacht”, reageert Klasen. “Na een paar mislukte afstanden eerder dit toernooi is dit wel de kers op de taart.” Voor Klasen is het toernooi ook nog niet voorbij. De komende dagen komt hij nog in actie op de onderdelen waterpolo en sloeproeien.