Binnenstad verandert begin oktober in mega marktplein

nieuws

In de binnenstad wordt op 2 en 3 oktober met de Groninger Marktendagen de grootste tweedaagse markt van Noord-Nederland gehouden.

De organisatie heeft tijdens de coronapandemie gewerkt aan een doorontwikkeling van de Marktendagen. Zo is er een warenmarkt met onder meer streekproducten, een markt met vintage artikelen, een vlooienmarkt, een markt met antiek, boeken en muziek, en standwerkers. Op het provincieplein kun je zien en horen wat de provincie Groningen te bieden heeft. Ook is er een kinderprogramma, en zijn er foodtrucks en live muziek.

Voor dit weekend is gekozen omdat maandag 3 oktober in Duitsland een nationale vrije dag is, de Tag der Deutsche Einheit. Die dag zijn de winkels in Duitsland gesloten,

Deel dit artikel: