A28 woensdagavond en -nacht dicht tussen Haren en Julianaplein voor heiwerkzaamheden

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Komende woensdagavond gaat aannemerscombinatie Herepoort funderingspalen inheien langs de A28, iets ten noorden van de afrit naar Groningen-Zuid bij de Van Ketwich Verschuurlaan. Daarom is de A28 vanaf 20.00 uur afgesloten (vermoedelijk tot middernacht) tussen Haren en het Julianaplein en kunnen omwonenden last hebben van geluidsoverlast.

De funderingspalen zijn nodig voor een nieuw verkeersportaal, een overbruggen van weg voor verkeersborden, aan de oostkant van de A28 bij de Betje Wolffstraat. De stremming van de snelweg gaat op 20.00 uur al in. Normaal mag dat pas vanaf 22.00 uur, maar omdat de werkzaamheden kort en erg lawaaierig zijn, is er deze keer een uitzondering gemaakt.

De A28 is woensdagnacht in beide richtingen afgesloten. De weg moet aan beide kanten over langere afstand dicht, vanwege andere werkzaamheden die ook plaatsvinden tijdens deze nacht. De rijbaan vanaf Haren is vanaf 20.00 uur tot ongeveer middernacht afgesloten. Verkeer vanaf Drachten en Hoogezand kan vanaf 22.00 uur tot 06.00 uur niet richting Assen. Verkeer vanaf de Brailleweg kan wel de oprit richting Assen nemen.