Voedselbank gaat zes basisscholen in Stad helpen bij ontbijt voor leerlingen

nieuws

De Voedselbank Stad Groningen gaat zes basisscholen in de gemeente helpen bij het geven van een ontbijt voor de leerlingen.

De Voedselbank stelt brood en beleg beschikbaar aan de basisscholen, zodat leerlingen elke dag een ontbijt kunnen krijgen. De brugfunctionarissen op de scholen zorgen er vervolgens voor dat de producten voor het ontbijt terechtkomen bij de vrijwilligers die het ontbijt op de scholen verzorgen.

Met het beschikbaar stellen van de etenswaren wil de Voedselbank ervoor zorgen dat meer kinderen met een volle maag naar school gaan, zodat ze zich beter kunnen concentreren. Voornamelijk kinderen uit arme gezinnen gaan zonder ontbijt naar school. In Groningen komt één op de zes kinderen uit een gezin met weinig geld.

Komende dinsdag biedt de Voedselbank geeft de Voedselbank de eerste voedselwaren mee aan de Groningse brugfunctionarissen.