Lange file(s) door bezoekers concert Guns N’ Roses

nieuws

Terwijl de eerste acts van het voorprogramma al op het podium staan, staan veel bezoekers van het concert van Guns N’ Roses op de drafbaan nog op de zuidelijke ringweg. Volgens de ANWB zorgen zij donderdagmiddag voor lange files.

Het verkeer stond rond 16.40 vast vanaf knooppunt Euvelgunne tot het Julianaplein. Daardoor moesten automobilisten rekening houden met vertraging, oplopend tot een half uur. Rond 17.15 uur begon de vertraging af te nemen. Daarna werd het ook druk vanuit de richting Drachten.  Vanaf Vierverlaten tot de afrit Groningen-West stond maximaal vijf kilometer file.

De drukte komt niet onverwacht. Concertorganisator Mojo waarschuwde bezoekers van het concert om op tijd te vertrekken en drukte te vermijden, door niet door de binnenstad te rijden. Ook Qbuzz anticipeerde op de verwachte drukte en schrapte alle bushaltes rond het Stadspark na 13.00 uur. Bezoekers die met het OV willen reizen, moeten daardoor lopend vanaf het Hoofdstation naar het Stadspark.

Rond 19.15 uur vanavond staan de Amerikaanse rocklegendes op het podium op de drafbaan. Rond 23.00 uur is het concert voorbij.