Typhoon en Wagner komen deze winter samen in Oosterpoort

nieuws

Op 7 december beleven duizend jongeren en leerkrachten van het VO en MBO uit Groningen, Friesland en Drenthe een unieke live-ervaring in de Oosterpoort. Het Noord-Nederlands Orkest brengt muziek van Wagner ten gehore, terwijl Typhoon zijn songs en spoken word voordrachten opvoert.

Het concert is bedoeld als het startpunt voor gesprekken en workshops over ‘uitsluiting’ en moet jongeren bewust maken van manieren waarop ze anderen als ‘anders’ zien, zichzelf boven anderen stellen en daarmee omgaan.

De keuze voor Wagner is daarbij zowel gewaagd als logisch: De negentiende-eeuwse componist is velen geliefd door zijn geniale muziek, maar ook gehaat vanwege zijn antisemitische opvattingen en teksten. Ook Typhoon is een geliefd artiest, maar staat voor verzoening, respect en omarmt zijn roots.

Het programma is speciaal ontwikkeld voor het MBO en het voortgezet onderwijs in Friesland, Groningen en Drenthe. Het inleidende concert vindt op 7 december plaats in De Oosterpoort. Meer informatie is te vinden op de website van het NNO.

Deel dit artikel: