Tot en met weekend broeierig weer met kans op (onweers)bui

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Tot en met zondagavond moet Groningen het stellen met wisselvallig en broeierig weer. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. De buien, vergezeld van onweer, trekken pas na het weekend helemaal weg uit onze regio.

De eerste (onweers)buien gaan vrijdagochtend vallen, voorspelt Kamphuis: “Aan het begin middag neemt de kans op neerslag af, maar later in de middag kan er wederom een regen- of onweersbui vallen. Verder schijnt nu en dan de zon en is het broeierig bij 23 graden. De veranderlijke wind is zwak of matig.”

Ook zaterdag is de kans op regen en onweer niet uit de lucht. “Dan is er een afwisseling van zon en bewolking”, vervolgt Kamphuis. “Er valt een verspreide bui met kans op een slag onweer en het wordt 24 of 25 graden. Nog altijd voelt het drukkend warm aan.” Zondag is het volgens Kamphuis rustiger boven Groningen, maar wel overwegend bewolkt: “Het wordt 22 graden en het blijft op de meeste plaatsen droog. In de avond en nacht weer kans op regen en een slag onweer.”

Na het weekend lopen de temperaturen weer langzaam op, besluit Kamphuis: “Maandag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog bij 23 graden. Vanaf dinsdag lopen de temperaturen verder op en woensdag en donderdag kan het weer ruim 25 graden worden. Woensdag wordt gevolgd door een depressie-aanval met koelere lucht en deze trend lijkt zich voorlopig voort te zetten.”