Suikermarkt pakt met Pinksteren op twee dagen uit

nieuws
Foto: Maartje van der Meulen

Op het voormalige Suikerunieterrein wordt tijdens Pinksteren een nieuwe editie van de Suikermarkt gehouden. Een editie die dit keer twee dagen duurt.

“Normaal duurt de Suikermarkt één dag maar vanwege de Pinksteren maken we er een speciale editie van die twee dagen duurt”, vertelt Maartje van der Meulen van de organisatie. “Op beide dagen kun je een variatie vinden aan bijzondere items. Je moet denken aan veel vintage, preloved kleding, meubeltjes, vinyl, sieraden, schoolplaten en posters, upcycling, interieurdecoraties en meer. Ook wordt er door creatieve standhouders en kunstenaars zelfgemaakte producten aangeboden. Bijvoorbeeld zelf ontworpen kaartjes, zelfgemaakte sieraden, handgemaakte biologische zepen en bijzondere kunstwerken.”

Op het terrein, bij EM2, zijn verschillende foodstands te vinden, met onder andere wraps, nachoes en broodjes pulled pork. Bij EM2 zijn pizza’s en drankjes te koop. “Ook muziek zal niet ontbreken. DJane NIKITA draait en mixt funky disco en DJ Ben, the recordman, draait sixties, seventies & eighties. En het leuke is dat je guilty pleasures aan mag vragen. Kinderen kunnen ouderwets blikgooien en ze kunnen geschminkt worden.”

De Suikermarkt begint Pinksterzondag en -maandag om 11.00 uur. De deuren blijven geopend tot 17.00 uur.