Succesvol saneren asbestdaken Ten Boer feestelijk afgesloten met barbecue

nieuws
Foto: Karolina Grabowska via Pixabay

In Ten Boer is zaterdag aan het einde van de middag feestelijk stilgestaan bij het succesvol saneren van ongeveer 25 asbestdaken in het dorp. Wijkwethouder Inge Jongman (ChristenUnie) was bij het feest aanwezig.

Het idee om de asbestdaken aan te pakken ontstond vorig jaar zomer toen één van de bewoners er lucht van kreeg dat er 17.000 euro subsidie klaar lag om asbesthoudende daken aan te pakken. Buurtbewoners van de Meeuwstraat, Roerdompstraat en het Gruttopad werden gemobiliseerd om door middel van een collectief plan het asbest te verwijderen. Het idee hier achter was dat als meer bewoners mee doen, de werkzaamheden goedkoper kunnen worden uitgevoerd.

De werkzaamheden begonnen afgelopen voorjaar. Eerst kwam een bedrijf langs om het asbest weg te halen, vervolgens plaatste een tweede bedrijf een vervangend dak. Het project was een succes, ook omdat het een onbedoeld bijeffect had. Door de communicatie kwam de buurt dichter bij elkaar te staan, en werd er zelfs een buurtapp opgezet.

Deel dit artikel: