Ruim 50.000 mensen rocken mee met Guns N’ Roses in Stadspark

nieuws
Foto: Noah van Doorn

Ruim 50.000 bezoekers trotseerden donderdagmiddag en -avond de warmte in het Stadspark om de rocklegendes van Guns N’ Roses live op het podium te zien op de Drafbaan.

Volgens verslaggever Noah van Doorn was de warmte op de drafbaan behoorlijk heftig tijdens het tweeënhalf uur durende voorprogramma. Toen de Amerikaanse hoofdact het podium betrad, was de temperatuur iets minder intens. Bezoekers waren niet geheel afhankelijk van de betaalde horeca om af te koelen, want concertorganisator Mojo zorgde voor verschillende gratis watertappunten op het terrein.

Toch zag een aantal bezoekers zich genoodzaakt om het anders aan te pakken:

 

Een groot deel van bezoekers besloot om in ieder geval een deel van het voorprogramma links te laten liggen en daarmee ook het heetste moment van de dag te vermijden. Terwijl de eerste artiesten al op het podium stonden, stond een groot aantal bezoekers nog in de file op de zuidelijke ringweg. Pas aan het einde van de middag (rond 17.30 uur) begon de drukte af te nemen, nadat de meeste bezoekers het Stadspark hadden bereikt.

 

Tekst gaat verder onder de foto van Anneloes Struik:

Het concert van Guns N’ Roses is de laatste in een reeks van drie grote evenementen op de drafbaan. Woensdag stonden Green Day, Fall Out Boy en Weezer op het podium in het Stadspark voor de Hella Mega Tour. Afgelopen zondag werd het drieluik afgetrapt met Stadspark Live, waar onder meer Krezip, Crowded House, Skunk Anansie en Simple Minds acte de présence gaven.

Onder de foto van Amber Otter enkele Tweets over het concert:


Wethouder Glimina Chakor ziet zichzelf terug op de Drafbaan:

Deel dit artikel: