Qbuzz zet extra bussen in voor evenementen in Stadspark

nieuws
Foto Andor Heij. Bus Zuiderdiep

Qbuzz zet extra lijnbussen in tijdens Stadspark Live (komende zaterdag), de ‘Hella Mega Tour’ (volgende week woensdag) en het concert van Guns ’N Roses (volgende week donderdag) in het Stadspark. Dat maakte de busvervoerder maandagmiddag bekend.

Stadspark Live

Tijdens Stadspark Live rijdt er een extra lijn (buslijn 43) tussen P+R Hoogkerk en de Verzetstrijderslaan, voor en na het festival.

Daarnaast rijden de onderstaande buslijnen vaker dan normaal

  • P+R Haren (A28) – Hoofdstation: Q-link lijnen 5 en 6 rijden voor en na het evenement gezamenlijk acht keer per uur. Dit is 4 tot 6 keer per uur vaker dan normaal.
  • P+R Meerstad – Hoofdstation: Q-link lijn 5 richting evenement vier keer per uur. Na afloop twee keer per uur aangevuld met vier keer per uur met een speciale sneldienst lijn 55 vanaf het Hoofdstation.
  • P+R Kardinge – Hoofdstation: Q-link lijnen 3 en 4 rijden zes keer per uur naar het festival. Na afloop vertrekken deze lijnen vier keer per uur vanaf het Hoofdstation aangevuld met vier keer per uur een sneldienst lijn 44.

Na afloop van het evenement rijdt Qbuzz extra ritten vanaf het Hoofdstation op Q-link lijn 6 naar Appingedam – Delfzijl en Qliner 309 naar Assen. Arriva en NS rijden met langere treinen dan normaal.

Green Day, Fallout Boy, Weezer en Guns ’n Roses

Voor de ‘Hella Mega Tour’, een combinatieconcert van Green Day, Fallout Boy en Weezer, zet Qbuzz geen extra buslijn op door De normale buslijnen van en naar de P+R-locaties in de Stad gaan wel vaker rijden. Vanaf Westpoort en P+R Hoogkerk rijdt Pouw vervoer met  speciale P+R bussen naar de halte Verzetstrijderslaan. Na afloop van het evenement stoppen geen Qbuzz bussen bij de halte Verzetstrijderslaan. Reizigers kunnen reizen via het Hoofdstation.

  • P+R Haren (A28) – Hoofdstation: Q-link lijnen 5 en 6 rijden voor en na het evenement gezamenlijk acht tot tien keer per uur.
  • P+R Meerstad – Hoofdstation: Q-link lijn 5 richting evenement vier keer per uur. Na afloop twee keer per uur aangevuld met vier keer per uur met een speciale sneldienst lijn 55 vanaf het Hoofdstation.
  • P+R Kardinge – Hoofdstation: Q-link lijnen 3 en 4 rijden twaalf keer per uur naar het festival. Na afloop vertrekken deze lijnen vier keer per uur vanaf het Hoofdstation aangevuld met acht keer per uur een sneldienst lijn 44.

Na afloop van het evenement rijdt Qbuzz extra ritten vanaf het Hoofdstation op Q-link lijn 5 naar Annen – Zuidlaren, Q-link lijn 6 naar Appingedam – Delfzijl, Qliner 300 naar Emmen, Qliner 304 naar Drachten, Qliner 309 naar Assen en Qliner 312 naar Stadskanaal.

Kaartjes

Reizigers die vanaf P+R Haren, Hoogkerk, Meerstad, Westpoort en Kardinge naar de Stadspark-evenementen reizen met Qbuzz en Pouw, kopen vooraf via de website van het evenement een retourkaartje.

In de (extra) Qbuzz bussen is het mogelijk te reizen met de reguliere vervoersbewijzen, zoals de OV-chipkaart.