Provincie Groningen haalt TopDutch uit slaapstand en investeert drie ton

nieuws
Foto: Wolter Deelman

De provincie Groningen investeert de komende twee jaar drie ton om een vervolg te geven aan TopDutch. Ook de provincies Fryslân en Drenthe investeren ieder drie ton, waarbij in laatstgenoemde provincie Provinciale Staten nog wel een besluit moet nemen.

TopDutch ging in 2016 van start als een initiatief om het Noorden op de kaart te zetten voor grote bedrijven. Het grote doel daarbij was om Tesla-baas Elon Musk te bewegen om naar de noordelijke provincies te komen. Ondanks dat Tesla voor Duitsland koos, hebben zich de afgelopen jaren diverse bedrijven in het Noorden gevestigd. Daarbij valt echter niet te bewijzen dat de campagnes van TopDutch hier verantwoordelijk voor zijn. Toch hebben de provincies een goed gevoel overgehouden aan het project waardoor nu besloten is om het uit de slaapstand te halen.

TopDutch gaat uitgevoerd worden door de Noordelijke Ondernemingsmaatschappij, NOM, en gaat komende herfst van start. De bedoeling is om TopDutch voor in ieder geval vier jaar in de lucht te houden, waarbij het na twee jaar geëvalueerd wordt.

Deel dit artikel: