Projectruimte SIGN is maand lang wasserette

Vanaf 16 juni opent Wasserette De Printer tijdelijk haar deuren aan Winschoterkade 10 en transformeert SIGN een maand lang tot gratis wasserette. Alle vuile was is welkom, maar let wel; alleen wassen op eigen risico.

Wasserette de Printer is een interactieve verzameling van draaiende wasmachines, drogende was, interactieve installaties, gebeurtenissen en activiteiten waarvoor iedereen is uitgenodigd. Naast het draaien van wasjes wordt de wachttijd ingevuld door een kunstzinnig waslandschap en verschillende wasprogramma’s.

De wasserette wordt gedraaid door kunstenaars Floor van Meeuwen, Jorien Ketelaar en Laureen Langkamp die d.m.v. eigen publicaties op de leestafel, dynamische installaties en workshops in de wasserette een tijdelijk platform neerzetten voor iedereen uit de buurt zonder en met wasmachine om hun was te komen doen. Via lokale wifi-infrastructuur, strijk meditaties, een eco-wasprogramma en interactieve inrichting wordt de wachttijd een full experience waarin je niet alleen was draait, maar ook deelneemt aan een wasprogramma naar keuze.

Wasserette De Printer biedt verschillende wekelijkse programma’s met workshops en lezingen, en heeft tegelijk een vast wasprogramma dat altijd kan worden gevolgd. Dit alles wordt afgesloten op 15 juli.