Politieke partijen zijn eruit: maandag presentatie coalitieakkoord

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

GroenLinks, de Partij van de Arbeid, de SP, de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie zijn akkoord over een nieuwe coalitie voor de gemeente Groningen. Aankomende maandag zal formateur Mattias Gijsbertsen het akkoord aanbieden aan burgemeester Koen Schuiling.

Ook wordt maandag bekend gemaakt wie de beoogde wethouders worden in het nieuwe college van burgemeester & wethouders.

Bij de verkiezingen van 16 maart werd GroenLinks de grootste partij met negen zetels. De PvdA haalde er zes, de SP en de PvdD beiden vier en de ChristenUnie twee. Samen zijn de partijen goed voor 25 van de 45 zetels in de gemeenteraad.  Na de informatiefase werd duidelijk dat deze vijf partijen met elkaar zouden gaan onderhandelen over een nieuw te vormen coalitie, daar zijn ze dus in geslaagd.

De presentatie van het coalitieakkoord is maandag live te volgen via de website van de gemeente Groningen.

Deel dit artikel: