Omwonenden ervaren last van Stadspark

De komende dagen is het een heuse feestweek in het Stadspark. Verschillende evenementen vinden plaats in het park, dat inmiddels is omgedoopt tot festivalterrein. Fijn voor de festivalgangers, maar omwonenden zijn er minder blij mee.

Ondanks dat de evenementen uiterlijk 00:00 uur eindigen ervaren zij veel geluidsoverlast. “Ik hoor hele nare bastonen en verschillende muziekmelodieën. Het vervelende is dat je ook niet goed verstaat wat er precies gezongen wordt,” aldus omwonende Manon van der Meulen.

Omwonenden konden tot juni telefonisch een klacht indienen bij de gemeente, maar omdat dit teveel werd gedaan kan dit nu alleen nog maar digitaal. Bewoners kunnen online een formulier invullen. Volgens Hans Moerkerk van de Stadspartij 100% voor Groningen is dit geen goede oplossing.

Volgens Moerkerk “Moet men een heleboel informatie invullen, zoals het tijdstip van overlast en naam van het evenement. Dat laatste moet je ook maar net weten.” Ook vindt hij dat de gemeente op deze manier een barrière maakt tussen de burger en politiek.