Noorderhoogebrug volgende week in het teken van grootste natuur-doe-spektakel van het Noorden

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bij bezoekerscentrum Reitdiep bij Noorderhoogebrug vindt aanstaand weekend het Hunzefestival plaats. Het is het grootste natuur-doe-spektakel van het Noorden.

De verwachting is dat er meer dan vierduizend bezoekers op het festival af gaan komen. “Gezinnen met kinderen kunnen genieten van een uitje vol natuurplezier en spannende activiteiten”, laat de organisatie weten. “Het Hunzefestival is bedoeld om kinderen spelenderwijs in aanraking te brengen met de natuur. Er zijn activiteiten als waterbeestjes vangen, insectenhotels bouwen en haaientanden zoeken, maar ook over touwbruggen lopen of je eigen brood bakken staan op het programma.” Ook kan een bezoek worden gebracht aan de nachtdierentent of kan het Zeven-sloten-tegelijkpad gelopen worden.

Het festival wordt zowel op zaterdag als zondag gehouden, en vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur.

In 2016 maakte OOG Tv een reportage over het Hunzefestival, dat toen nog Midzomerfestival heette: