Noordelijke Banenbeurs springt in op personeelstekort

Op 15 en 16 juni staat Martiniplaza weer in het teken van de Noordelijke Banenbeurs. Hier kunnen werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact komen. Vooral het landelijke personeelstekort is deze editie goed merkbaar.

Op de beurs zijn allerlei werkgevers uit Noord-Nederland aanwezig, verdeeld over verschillende sectoren. Van techniek en ict tot aan zorg en welzijn. Één van de organisatoren van de Banenbeurs, Frances Raaff, ziet dat het personeelstekort een duidelijke stempel drukt op deze editie. ‘Werkgevers stonden in de rij om aanwezig te zijn op de beurs, we hebben ook nee moeten verkopen.’

Om werkgevers en werkzoekenden aan elkaar te koppelen, trekt de beurs van alles uit de kast. Zo is er een silent disco, kunnen bezoekers op speeddate met werkgevers en is er zelfs de mogelijkheid om direct te solliciteren.

OOG TV bracht een bezoek aan de Noordelijke Banenbeurs en ging in gesprek met werkgevers en bezoekers. Weten hoe dat eraan toe ging? Bekijk hier de reportage.