Nationale Modderdag bij de kinderopvang

Lekker buitenspelen en kliederen met modder. Dat is de bedoeling bij de Nationale Modderdag. Deze dag wordt gebruikt om kinderen toe te juichen naar buiten te gaan en in de natuur te spelen. Ook bij kinderopvang SKSG Bruintje Beer werd aandacht geschonken aan de Modderdag.

Het hele speelplein was speciaal ingericht voor deze dag. Er waren bakken waarin water en zand werden omgetoverd tot blubber, de tuinslang stond aan en er was een zogeheten blotevoetenpad waarop kinderen konden lopen. De kinderen bij de opvang vermaakten zich dus kostelijk. Sommigen zaten van top tot teen onder de modder.

Kimberly de Koning, pedagogisch medewerker bij Bruintje Beer, is blij om te zien dat de kinderen het zo naar hun zin hebben in de buitenlucht. Het is volgens de Koning ook erg belangrijk voor kinderen om buiten te spelen. Zo leren kinderen beter samenwerken en is het motorisch gezien ook erg goed.