Nacompetitie: Degradatie voor FC Lewenborg en Gruno

sport
Foto Joey Keizer. Warming up Lewenborg in de Langeleegte

Zowel FC Lewenborg als Gruno verloren zondag hun finalewedstrijd in de nacompetitie en degradeerden daardoor uit de tweede klasse. Gruno besloot vorige week al om te stoppen op zondag.

FC Lewenborg ging in Veendam met 3-1 onderuit tegen Sellingen. Het was voor rust slordig wat beide ploegen lieten zien. Sellingen was iets sterker en kwam via een strafschop van Machiel Buining in de 29e minuut op voorsprong. Na 42 minuten werd FC Lewenborg verdediger Rai de Vries binnen de beruchte lijnen gevloerd en Mike Weidgraaf maakte er vanaf elf meter 1-1 van.

Na rust begon Sellingen beter, maar doelman Luca Pietens van Lewenborg redde twee keer goed. Een kwartier voor tijd verkeek Pietens zich op een voorzet en Bjorn de Roo tekende voor de 2-1 voor Sellingen. In de absolute slotfase counterde Sellingen naar de 3-1. Ian de Vrieze bezegelde het lot voor FC Lewenborg dat volgend seizoen dus derdeklasser is. Sellingen promoveert naar de tweede klasse.

Gruno nam met een nederlaag en degradatie afscheid van het zondagvoetbal. In Ureterp werd met 7-2 verloren van Oldeholtpade. Angelo Weggers en Solke Eugelink scoorden voor Gruno.

Gruno heeft voor volgend seizoen te weinig spelers en heeft het eerste elftal teruggetrokken. Over een jaar hoopt Gruno in de zaterdag vijfde klasse een herstart te maken in de standaardcompetitie.