Nacompetitie: Be Quick 1887 simpel langs FC Ommen

sport
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - FC Ommen. Willem Lanjouw knalt de 2-0 binnen.

In de strijd om promotie naar de tweede klasse heeft Be Quick 1887 (zaterdag) de eerste horde simpel genomen. In het Esserbergstadion werd zaterdagmiddag in de nacompetitie FC Ommen met 3-0 verslagen.

Be Quick was voor rust de betere ploeg en kwam na 21 minuten op voorsprong toen Ruben Kiers de bal over Ommen doelman Mark Bennemeer wipte: 1-0. De Groningers combineerden bij vlagen goed, hielden controle en gaven niets weg. Op slag van rust werd het 2-0 door de inmiddels 39-jarige routinier Willem Lanjouw. Als in zijn hoogtijdagen joeg hij op karakteristieke manier de bal keihard in het Overijsselse net.

Vijf minuten na rust was Lanjouw opnieuw kansrijk, maar zijn inzet schampte de paal. Ook FC Ommen raakte het aluminium. Tom Simons lobte de bal op de bovenkant van de lat. De Sallanders boden in het tweede bedrijf wat meer weerstand, maar de zege van Be Quick kwam nooit in gevaar. In de 86e minuut kopte Mathijs Lindemulder na een corner bij de tweede paal de 3-0 binnen.

Be Quick ontvangt dinsdagavond in de tweede ronde in eigen huis Loppersum, dat The Knickerbockers met 2-0 versloeg. De studenten degraderen daardoor naar de derde klasse.

Als Be Quick de finale haalt speelt het zaterdag tegen ZZVV of FC Klazienaveen op neutraal terrein.

Deel dit artikel: