Lopen door de verdiepte ligging van de nieuwe zuidelijke ringweg: “Wow, wat is dit groot”

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De medewerkers van Aanpak Ring Zuid kijken tevreden terug op de Dag van de Bouw. Het grote bouwproject kon zaterdag rekenen op veel belangstelling.

“We hebben vandaag heel veel mensen mogen verwelkomen”, vertelt Bert Kramer van Aanpak Ring Zuid. “Heel veel kinderen, maar ook oudere mensen die toch eens met eigen ogen wilden kijken wat er hier allemaal gebeurd. Bij ons kon men op verschillende plekken het bouwterrein op. Bijvoorbeeld bij de locatie waar we de verdiepte ligging realiseren. Daar konden mensen over een paar honderd meter door de verdiepte ligging lopen. En de reacties zijn dan prachtig. Mensen weten allemaal wel wat we aan het doen zijn, maar dan staan ze zelf in de bouwput, en dan zien ze hoe groot het is, wat hier allemaal gebeurt.” En dat was niet het enige wat bekeken kon worden. “Ook de fietsvallei was geopend tussen de Brailleweg richting de Vondellaan. Die konden mensen ook bekijken. Inmiddels hebben we deze route weer afgesloten voor het publiek.”

Tekst gaat verder onder de foto:

Vanwege de Dag van de Bouw was de fietsvallei bij de Brailleweg te bezoeken. Foto: Mike Weening – Weening Fotografie

Veel nieuwsgierigheid
Kramer rekent zich ook rijk met alle belangstelling. “Het is heel mooi om uit te kunnen leggen waar je mee bezig bent. Collega’s van mij hebben heel wat vragen of zich afgevuurd zien worden. Die interactie is ook heel leuk. Normaal zijn we alleen maar aan het bouwen. Nu ga je ook met elkaar in gesprek. Je merkt aan alle kanten dat er veel belangstelling en veel nieuwsgierigheid is. En natuurlijk verrast ons dat niet. Sinds we met dit project bezig zijn kan er via webcams meegekeken worden. Verschillende hoogtepunten trokken veel belangstelling. Maar vandaag konden ze het met eigen ogen zien. De grootsheid, de verbazing dat het lukt om zoiets te bouwen, verschillende mensen stonden met open mond van verbazing te kijken.”

“We kijken stiekem al uit naar de volgende editie”
Op tientallen plekken in het land gingen zaterdag de deuren van bouwplaatsen open. “In Groningen was ook de bouwput bij het Hoofdstation te bezoeken. Ik heb verschillende verhalen gehoord dat mensen eerst daar zijn gaan kijken, en vervolgens hier naar toe kwamen. De bouw fascineert, en we zijn blij dat de belangstelling er is. Ook nog eens onder prima weersomstandigheden. Wat dat betreft kijken we nu al een beetje stiekem uit naar de volgende editie.”

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Deel dit artikel: