Leerlingen Tine Marcusschool zijn het zat: verkeersbord in strijd tegen hondenpoep

Leerlingen van groep 5 van de Tine Marcusschool in Beijum zijn de hondenpoep op hun speelveldje naast de school helemaal zat. Vandaag werd samen met kinderburgemeester een verkeersbord onthuld die hondenbezitters daarop moeten wijzen.

Het komt regelmatig voor dat de kinderen uitglijden over de poep of dat ze met stinkende vieze schoenen weer in de klas komen. De juf bedacht dat het een goed idee zou zijn om burgemeester Koen Schuiling daarover een brief te sturen. Hij zorgde ervoor dat het Gebiedsteam Oost de brief in handen kreeg. Dat ging samen met de school op zoek naar een mogelijke oplossing.

En die oplossing werd gevonden in een verkeersbord. De leerlingen van groep 5 ontwierpen allemaal hun eigen versie van het bord. Uiteindelijk werd de tekening van Aadhirai gekozen. Haar ontwerp hangt dus nu als verkeersbord bij het speelveldje. “Ik had echt niet gedacht dat mijn tekening gekozen zou worden, ik ben echt verrast,” vertelt ze enthousiast.

Kinderburgemeester Samuel is onder de indruk van de leerlingen van groep 5: “Ik vind het echtstoer dat ze gewoon een brief naar de burgemeester schrijven en dat het ook echt is gelukt is heel erg cool.” En nu maar hopen voor de kinderen dat de hondenbezitters er ook echt wat mee doen, zodat de kinderen weer zonde vieze schoenen pauze kunnen houden.