Kinderen maken kennis met watersport in Meerstad

Met 29 graden verplicht moeten kanoën, suppen en zeilen! Dat vonden verschillende basisschoolleerlingen uit Groningen geen probleem. Donderdag kwam Optimist on Tour langs in Meerstad, dit evenement laat kinderen kennis maken met de watersport. Het wordt onder andere georganiseerd om de drempel naar vaarscholen of zeilkampen te verlagen.

Bij de basisschoolleerlingen was het zeilen favoriet; “Ik vond het leuk, omdat je dan met zijn tweeën zit, ook kan je de snelheid zelf bepalen en zelf sturen”, vertelt Sen. Klasgenoot Aliyah vond juist het suppen leuk, omdat de kans dan groter was dat ze in het water kon vallen. De kinderen hadden veel geluk met het weer, “We hebben ook wel eens dagen gehad dat het pijpenstelen regent, dan heb je dit toch liever”, aldus Anna van der Duim van Optimist on Tour.

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs maken kinderen hun eerste meters op het water.

Het hele weekend staat in Meerstad in het teken van watersport. Er worden diverse watersportactiviteiten gratis aangeboden, door verschillende watersportaanbieders uit de regio.