Kersverse wethouder verruilt Overijssel voor Groningen: “De eierbal, die ken ik al!”

nieuws

Manouska Molema (GroenLinks) werd maandagochtend  gepresenteerd als nieuwe wethouder in het beoogde Groningse college van burgemeester en wethouders. Molema was tot nu toe Statenlid in Overijssel en gaat in Groningen een nieuw avontuur aan als gemeentebestuurder.

De in Oldenzaal woonachtige Molema komt naar Groningen voor een wethouderspost, met als portefeuille Jeugd & Jeugdhulp, Volksgezondheid, Zorg & Veiligheid, Integratie & Emancipatie, Asielzaken en Evenementen.

De ins en outs van de politiek situatie in Groningen zijn nog behoorlijk nieuw voor Molema, maar volgens de beoogde wethouder is haar missie in de gemeente universeel. “Ik wil heel graag bijdragen aan het algemeen belang”, aldus Molema. “Mijn portefeuille gaat heel erg over het bestaansrecht van mensen en ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. En samen met deze coalitie voel ik me daar heel erg in thuis.”

‘Groningen voelt heel warm en de mensen zijn fijn’

Nu is Molema nog Statenlid voor GroenLinks in Overijssel, maar de kersverse wethouder komt zo snel mogelijk met haar gezin naar Groningen voor haar nieuwe baan.

Molema stelt het wel spannend te vinden om in een nieuwe stad aan het werk te gaan: “Maar dat mag ook en eigenlijk is het ook wel leuk om iedereen in Groningen beter te leren kennen. We hebben twee jonge kinderen en we kijken er naar uit om hier naartoe te komen. En de eierbal, die ken ik al!”