Jonge vandalen slopen groot obstakel bij Wake Park aan Zilvermeer

nieuws
Foto: Wake Park Groningen

Een groep jonge vandalen heeft donderdag één van de nieuwe obstakels in het Wake Park bij Kardinge gesloopt. Daardoor blijft het park en het bijbehorende gedeelte van het Zilvermeer in ieder geval de komende dagen gesloten voor alle watersporters.

Door de sloop van het zestien meter lange, drijvende obstakel is het 1.200 kilo zware stalen frame van dit obstakel naar de bodem van het Zilvermeer gezonken. Maar het frame ligt dicht onder het wateroppervlak, waardoor het nu te gevaarlijk is om de wakeboard-baan te gebruiken.

Wake Park vreest dat daders vrijuit gaan

De organisatie achter het Wake Park weet naar eigen zeggen wie de daders zijn: “We hebben de daders gezien en bij de politie gemeld”, schrijft het Wake Park. “Maar aangezien iedereen naar elkaar wijst en er geen schuldige is zal er niks mee gedaan worden. Mocht je vandaag of morgen nog iets zien, meld het dan bij ons.”

Getuigen gezocht

Mensen die meer informatie hebben over de vernielingen of de daders, die bij kan dragen aan de vervolging van de vandalen, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Melden bij het Wake Park kan ook, via privéberichten via Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: