Huisartsen noordoostelijke stadswijken gaan actie voeren vanwege druk op zorg

nieuws
Foto: sundeip arora from FreeImages

Huisartsen in de wijken Paddepoel, Vinkhuizen, Reitdiepwijk en De Held gaan aanstaande vrijdag actie voeren. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de druk op de huisartsenzorg.

De actie is onderdeel van een landelijke actieweek die komende maandag begint, waarbij op vrijdag een grote manifestatie gaat plaatsvinden. “Het vindt plaats in het belang van alle patiënten”, schrijven de huisartsen. “Wij vinden dat iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts, maar dat staat nu onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog, en wanneer patiënten doorverwezen moeten worden naar het ziekenhuis of de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.”

“Meer tijd voor patiënten”
De huisartsen willen met de actie bereiken dat ze meer tijd krijgen voor hun patiënten, dat er minder drukte is tijdens de avond-, nacht-, en weekenddiensten, dat de huisvesting van praktijken betaalbaar blijft en dat de wachtlijsten in de ziekenhuizen, ggz en jeugdzorg adequaat aangepakt worden.

Zonnelaan
De actie vindt vrijdagmiddag plaats en de uiting verschilt van praktijk tot praktijk. “Sommige huisartsen en medewerkers kiezen er voor om naar het Malieveld in Den Haag te gaan om daar een manifestatie bij te wonen. Andere praktijken zijn in de middag slechts geopend voor spoed.” Bij de huisartsenpost aan de Zonnelaan vindt tussen 14.00 en 16.00 uur een ludieke actie plaats. Daar kunnen mensen terecht voor een haringhapje of een appel: “Want immers, an apple a day, keeps the docter away.” Meer informatie over de actie vind je op deze pagina.