Hengelsport- en aquariumwinkel van Frits Kuiper aan Noorderhaven bestaat 75 jaar

Deze week viert de hengelsportzaak van Frits Kuiper aan de Noorderhaven haar 75-jarig bestaan. “Zonder onze klanten hadden wij natuurlijk nooit het zolang vol kunnen houden.”

“We delen een passie voor deze mooie hobby en we helpen elkaar graag met het oplossen van problemen”, vertelt Fred Kuiper. “Je hebt natuurlijk te maken met een stukje natuur in huis en dat leeft allemaal. Dat kan ook ziek worden of er kan een algenexplosie ontstaan, maar gelukkig is voor alles  inmiddels een oplossing.”

Toen Willem-Jan Kuiper in 2016 stopte met zijn baan in de financiële administratie en in het bedrijf van zijn vader Fred Kuiper stapte, waren er slechts 4 mensen werkzaam in het bedrijf. In korte tijd is er veel veranderd, veel is vernieuwd, een nieuwe website met webshop, maar met behoud van de charme van het oude pand dat stamt uit 1623.

Corona heeft de Kuipers ook geen windeieren gelegd. Omdat de winkel dierenvoeding verkoopt, mocht deze open blijven tijdens de lockdowns. “We zagen een forse stijging in de verkoop, doordat mensen massaal de hobby thuis weer oppakten door het thuiswerken”, aldus Willem-Jan. “Daarnaast kon niemand op vakantie en werd het geld dus uitgegeven aan leuke dingen thuis. Veel mensen zijn in die tijd daarom ook gestart met hun aquarium of terrarium.”

Zoon Kuiper is blij dat het dierenwelzijn in de afgelopen jaren flink is verbeterd: “Vroeger kon er veel meer. Toen verkochten we zelfs aapjes. De kennis over dierenwelzijn is gelukkig enorm toegenomen. Het houden van exotische dieren is daarom makkelijker en diervriendelijker geworden.”