GO Sharing en Bolt krijgen ieder een vergunning voor 300 deelfietsen

nieuws
Foto: Groningen Bereikbaar

De gemeente heeft twee partijen uitgekozen die een vergunning krijgen voor het aanbieden van elektrische deelfietsen in de stad. Het gaat om GO Sharing en Bolt. Bird Rides valt buiten de boot.

Deelfietsen hebben volgens de gemeente aantoonbare voordelen: zo kan iedereen altijd en overal beschikken over een rijwiel. De fiets is de slimste, snelste en meest gezonde manier om je in Groningen te verplaatsen. Het college van B&W ziet de deelfiets als een goed alternatief voor het gebruik van de auto binnen de gemeentegrenzen. De nieuwe vergunningen zijn twee jaar geldig en gaan op 1 september van dit jaar in.

De gemeente kiest voor Bolt en GO Sharing, onder meer omdat ze een korting geven voor inwoners met een laag inkomen. Ook willen ze investeren in voorzieningen in de openbare ruimte, en willen overlast van deelfietsen voorkomen. Beide eisen een verplichte controlefoto die gebruikers na hun rit moeten maken. Bolt en GO Sharing mogen ieder 300 fietsen aanbieden. In december wordt bepaald of het er meer mogen worden.