Glimmen opent onder grote belangstelling Jeu de Boules-baan: “Een dorpenstrijd zien wij wel zitten”

nieuws
Foto: S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag de gloednieuwe Jeu de Boules-baan in Glimmen geopend. Voorzitter Jan Hommes van dorpshuis de Groenenberg ziet het qua toekomst helemaal zitten.

Hoi Jan! Ik hoor veel gezelligheid op de achtergrond …
“Ik sta nu naast de nieuwe Jeu de Boules-baan, en het is hier flink druk. Tientallen mensen zijn langsgekomen om bij de opening aanwezig te kunnen zijn, en ook om zelf een potje te spelen. De wedstrijden zijn om 13.00 uur gestart waarbij teams van jong tot oud het tegen elkaar opnemen. Rond 14.30 uur arriveerde wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport, samen met het gebiedsteam, om de baan te openen. Zij hebben een wedstrijd tegen ons gespeeld. Uiteraard hebben wij die wedstrijd met gemak gewonnen, haha.”

Gaat er met deze baan een langgekoesterde wens in vervulling?
“Dat zou je wel zo kunnen zeggen. We hebben in het dorp al een voetbalveld, en er kan ook getennist worden. Maar we wilden iets waarmee we het hele dorp samen konden brengen. De ruimte voor het dorpshuis leende zich heel erg voor een Jeu de Boules-baan. Daar hebben we dus voor gekozen, en dat het op de eerste dag dan zo uitpakt, ja, dat maakt mij heel blij.”

En niet alleen mensen uit Glimmen zijn aanwezig hè?
“Klopt. Ook uit buurdorp Noordlaren zijn er een aantal mensen naar Glimmen gekomen. In Noordlaren wordt deze sport al langer bedreven. We proberen hen natuurlijk te verleiden om wat tips en trucs te delen, zodat we daar in de toekomst ons voordeel mee kunnen doen.”

Ik zie volgens mij een dorpenstrijd ontstaan …
“Haha, dat zou wel leuk zijn. En dan in het positieve hè? Het is volgens mij een hele mooie manier om mensen met elkaar in contact te brengen. En ik zie het al helemaal voor me. Straks tijdens de zomervakantie, dat er hier op mooie dagen gejeu-de-bould wordt. Een glaasje wijn en wat stokbrood binnen handbereik. Dan hoef je niet naar Frankrijk, maar dan komt Frankrijk naar Glimmen. Maar ik moet even de wethouder uitzwaaien hoor.”

(Het gesprek wordt voortgezet met Frederieke Reitsma)
Ik heb ook begrepen dat de Jeu de Boules-baan niet de enige investering is …
“Klopt. Ook het dorpshuis is flink opgepimpt. Het heeft aan de binnenkant een nieuw likje verf gekregen. Het meubilair is vervangen. En aan de buitenkant gaat er nog van alles gebeuren. De Jeu de Boules-baan ligt voor ons dorpshuis. We willen wat lampjes plaatsen, en ook wat leuke bankjes neer gaan zetten. Dan hebben we een prachtige plek om te vertoeven.”

Hadden jullie dit succes vandaag verwacht?
“Je hoopt dat het positief uit pakt, maar het wordt vandaag echt omarmd. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee.”

Deel dit artikel: