Fietsritje Challenge in Groningen was goed voor 35.000 ritjes

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Ruim duizend Groningers maakten tussen 11 februari en 9 mei van de Ommetje-app om fietsritjes door Groningen te maken, via de speciale Fietsritje Challenge. Dat leverde in totaal 35.000 fietsritten op.

De Fietsritje Challenge is een initiatief van de provincie, Groningen Bereikbaar en de Hersenstichting Groningers. Via de challenge worden Groningers uitgedaagd om gedurende 14 weken, via de wandel-app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting, meer te fietsen rondom de afsluiting van het Julianaplein en om Groningers te stimuleren meer te bewegen.

Duizend Groningers gingen de uitdaging aan. De 35.000 fietsritjes die ze maakten waren gemiddeld 6,6 kilometer lang en duurden gemiddeld 42 minuten.

Aan de Challenge waren ook prijzen verbonden voor de meeste fietskilometers en voor het behalen van alle fietsdoelstellingen. Vrijdagochtend werden deze prijzen (een fietstour door Groningen, een gratis fietscheck, een Groningse sweater en speciale Fietsritje-sokken) uitgereikt aan de winnaars.

Het is nog niet bekend of de pilot een vervolg krijgt. De provincie, Groningen Bereikbaar en de Hersenstichting gaan onderzoeken of de Challenge een succes is geweest.