FC Groningen wint eerste oefenwedstrijd

sport
Foto Andor Heij. Voetbal

FC Groningen heeft vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd gewonnen. In en tegen Loppersum werd het 5-0. Er zou drie keer een half uur gespeeld worden, waarbij FC Groningen steeds met een ander elftal wilde aantreden.

Cyril Ngonge opende na negen minuten de score tegen de derdeklasser. Ramon Pascal Lundqvist tekende drie minuten later voor de 2-0. Na een voorzet van Radinio Balker zorgde Michael de Leeuw voor de 3-0. Balker werd vorig jaar overgenomen van Almere City, maar speelde door een lange blessure tegen Loppersum pas voor het eerst.

Na een half uur kwam er dus een compleet nieuw team binnen de lijnen en Romano Postema tilde de score met twee treffers naar 5-0. In het derde deel van de wedstrijd, die vanwege de vele regen voortijdig werd afgebroken, werd niet meer gescoord.

Volgende week zaterdag speelt FC Groningen in Wenum-Wiesel, bij Apeldoorn, de tweede oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki.