Eerste halvefinaleduel Donar eindigt onbeslist

Donar-speler Donte Thomas (links) in duel onder de basket met Heroes-speler Thomas van der Mars (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft in de eerste wedstrijd van de halve finale van de BNXT play-offs gelijkgespeeld tegen Heroes Den Bosch. In MartiniPlaza werd het voor 3000 toeschouwers 68-68.

De gasten was in het eerste kwart duidelijk de bovenliggende partij. Bij Donar lukte maar weinig, en pas na 3 minuten wist Marquis Addison de eerste score voor Donar te maken. Toen had Heroes al 10 punten gemaakt. Het eerste kwart eindigde bij 13-22. In het tweede kwart liepen de Bosschenaren uit tot 15-30, wat het grootste verschil in de wedstrijd zou zijn. Daarna kwamen de Groningers weer terug. Het kwart eindigde in 16-16, zodat het verschil bij rust even groot was als na het eerste kwart: 29-38.

In het derde kwart kwam Donar toch echt dichterbij, en toen spelverdeler Austin Luke twee driepunters achter elkaar raak schoot, was het 53-53. Het kwart eindigde bij 55-55. Toch bleef Donar in het laatste kwart weer veel fouten maken in de aanval. Met ruim een minuut op de klok zorgde Donar-speler Donte Ingram met een dunk voor 68-65, maar even later zorgde Austin Price van Heroes voor 68-68. De Groningers wisten in de laatste aanval niet meer tot scoren te komen.

Komende dinsdag is de returnwedstrijd in Den Bosch. De winnaar van die wedstrijd staat in de finale van de BNXt play-offs.