Duurzaamheidsmarkten geven zaterdag antwoord op vragen over warmtepompen en zonnepanelen

nieuws

In de gemeente Groningen vindt zaterdag de Duurzame Huizendag plaats. Op verschillende locaties kunnen mensen terecht met vragen over duurzaamheid.

Zo vinden in het Poortershoes in de Oosterpoort en in dorpshuis Het Trefpunt in Thesinge duurzaamheidsmarkten plaats. In het Poortershoes staan verschillende organisaties als Duurzaam Groningen, Grunneger Power en Grunndak klaar om vragen te beantwoorden over hoe een warmtepomp geïnstalleerd moet worden en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om elektrisch te rijden. In Thesinge wordt de duurzaamheidsmarkt georganiseerd door EcoThesinge. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan experts klaar om informatie te geven over isolatie, warmtepompen en meer.

Daarnaast zijn er door de hele gemeente heen 26 bewoners die hun huizen openen zodat geïnteresseerden met eigen ogen kunnen kijken hoe je bijvoorbeeld een dak en tuin klimaatvriendelijk maakt, welke soorten isolatie er zijn en wat duurzaam wonen eigenlijk kost en oplevert. Meer informatie over de Duurzame Huizendag is te vinden op deze website.

Deel dit artikel: