Duurzaam Groningen gelanceerd: Eén plek met alles over duurzamer doen in gemeente

nieuws
Beeldmateriaal via Gemeente Groningen

De gemeente heeft dinsdagochtend de website duurzaamgroningen.nl gelanceerd. Daar kunnen inwoners alles vinden over duurzaamheid in Groningen.

Via de website kunnen inwoners stap voor stap aan de slag met thema’s rond duurzaamheid. Zowel in hun eigen huis en tuin, maar ook vervoer, voedsel, afval en hergebruik én ondernemen. De tips wordt ondersteund door verhalen van buurtgenoten, die vertellen over hoe zij duurzame veranderingen hebben aangepakt. Daarnaast kunnen inwoners via hun postcode zien wat er in de buurt te doen is, met elkaar in contact komen en ervaringen delen.

Bij de bouw van de website en de bijbehorende campagne werd de gemeente geholpen door gedragspsycholoog Linda Steg van de Rijksuniversiteit Groningen. Het platform laat dan ook vooral zien wat er al gebeurt qua duurzaamheid binnen de gemeente: “Zo zijn er alleen vorig jaar al 60.905 zonnepanelen geplaatst door inwoners en bedrijven en 3.110 geveltuintjes aangelegd”, vertelt Aline Bus, communicatiecoördinator van Duurzaam Groningen. “Dit werkt aanstekelijk: als je ziet wat er allemaal al gedaan wordt, dan motiveert dat om mee te doen.”

Deel dit artikel: