Dierenambulance waarschuwt mensen in Ten Boer na vondst mogelijk vergiftigde katten

De Dierenambulance Groningen roept mensen in Ten Boer op om alert te zijn. Dit weekend zijn er twee katten aangetroffen met mogelijke vergiftigingsverschijnselen.

De katten werden aangetroffen op de Groene Zoom in het dorp. De eerste kat werd zaterdag aangetroffen, zondag volgde een tweede geval. “De dieren zijn met spoed naar de dierenarts gebracht”, meldt de Dierenambulance. “Beide katten hadden behoorlijke neurologische klachten. Dan moet je denken aan een schokkend lichaam, niet kunnen lopen en nergens meer op kunnen reageren. Met de twee katten gaat het na een bezoek aan de dierenarts gelukkig weer goed.”

Wanneer er sprake is van vergiftiging bij dieren dan is dit vaak te herkennen aan misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, benauwdheid en neurologische verschijnselen als sloomheid, evenwichtsverlies en spierkrampen.

Deel dit artikel: