Degradatie SC Stadspark na spannende strijd tegen Rolder Boys

Foto Andor Heij. Verslagenheid en troost bij SC Stadspark na het duel tegen Rolder Boys

SC Stadspark is zondagmiddag gedegradeerd naar de tweede klasse. Het eerste nacompetitieduel tegen Rolder Boys werd met 2-1 verloren en daarom doet Stadspark na vier jaar eerste klasse een stap terug.

De Groningers liepen op eigen veld meteen achter de feiten aan, want na een fout achterin tikte Per Kirchhoff na een dikke minuut de 0-1 binnen voor de Drenten. Rolder Boys kreeg nog een paar opgelegde kansen die er niet in gingen. Pas na 38 minuten werd de eerste grote kans voor Stadspark genoteerd toen Sjors de Bont net naast schoot.

Na rust probeerde Stadspark met veel inzet het naderende onheil te voorkomen met mogelijkheden voor Navid Poyan en een vrije trap van Michel Boonstra die net over de lat getikt werd. Namens Rolder Boys schoot Frank Suurd een vrije trap op de lat.

Het bleef ongekend spannend, want Stadspark bleef aandringen. Maar na een mooie soloactie van de af en toe ongrijpbare Drentse aanvaller Sander Jansen schoot Suurd na 84 minuten de teruggelegde bal raak: 0-2.

Het leek een gelopen koers tot Cedwin Tel na 88 minuten in twee instanties het net van Rolder Boys wist te vinden: 1-2. Stadspark zette nog een keer aan en Boonstra kopte in blessuretijd rakelings voorlangs. Na het laatste fluitsignaal was de verslagenheid bij Stadspark groot. Rolder Boys kon juichen, want de club speelt in de finale om een plek in de eerste klasse tegen Valthermond.

Nacompetitie FC Lewenborg en Gruno

De tegenstanders van FC Lewenborg en Gruno in de nacompetitie zijn ook bekend. Beide Groninger clubs spelen meteen de finale om lijfsbehoud in de tweede klasse. De wedstrijden zijn zondag op neutraal terrein: FC Lewenborg – Sellingen. Gruno – Oldeholtpade.