Betaald parkeren in Selwerd per 1 oktober tot 18.00 uur

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

De gemeente gaat de tijden waarbinnen in Selwerd voor parkeren betaald moet worden, aanpassen. Betaald parkeren geldt per 1 oktober niet meer tot 22.00 uur, maar tot 18.00 uur.

De fractie van de PVV in de Groningse gemeenteraad, het Wijkplatform Selwerd en diverse bewoners en anderen hadden verzocht, de tijden voor Selwerd aan te passen conform het betaalvenster voor Paddepoel. Volgens de gemeente biedt het aanpassen van het tijdvenster voordelen, en maar weinig nadelen. Veel forenzen en ander wijkvreemd verkeer worden ook met een venster tot 18.00 uur geweerd. Bovendien wordt hiermee een waterbedeffect tussen Selwerd en Paddepoel voorkomen.

Sinds 1 mei gold in heel Selwerd en Tuinwijk betaald parkeren van maandag t/m vrijdag tot 22.00 uur; hetzelfde venster als de aangrenzende Oranje- en Noorderplantsoenbuurt. In Paddepoel moet tot 18.00 uur betaald worden. Dat verschil leidde ertoe dat bezoek ’s avonds in Paddepoel gratis kon parkeren, maar in Selwerd niet. Dat gold ook voor bezoekers aan een sportclub of wijkcentrum. Mocht door de nieuwe venstertijden alsnog overlast ontstaan, dan kan de gemeente altijd nog ingrijpen.