Be Quick 1887 grijpt ondanks winst op Emmen naast nacompetitie

sport
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - vv Emmen

Be Quick 1887 deed maandag wat het moest doen. Thuis winnen van Emmen: 6-3. Maar het mocht niet baten, want concurrent SJC won ook en dus werd Be Quick vijfde in de hoofdklasse A op zondag en greep net naast de nacompetitie.

Be Quick was sterker dan vv Emmen en Yoran Cats zette de Groningers met twee inzetten van dichtbij bij de tweede paal op 2-0. Jan Jaap Wever maakte er koppend 2-1 van. Wilko van de Kooi bepaalde met een afstandsschot de 3-1 ruststand. Na de pauze kreeg Be Quick veel kansen en het werd 4-1 door Ken Raghoebar, die vrij baan kreeg naar het Emmer doel. Arjan Goeree tekende voor de 4-2. Cats met een kopbal op aangeven van Marshelon Pourier en Pourier zelf met een intikker verhoogden de score naar 6-2. Goeree maakte er in de laatste minuut 6-3 van namens Emmen, dat door de nederlaag degradeerde naar de eerste klasse.

Achteraf waren er gemengde gevoelens bij Be Quick. “Ik ben trots op de jongens, we hebben een top jaar gehad met 52 punten”, aldus trainer Steven Wuestenenk. “We hebben overal om mee gedaan, om de titel, om een periode, maar het was net niet goed genoeg”.

“Ik vind het wel teleurstellend”, aldus aanvoerder Djarni Leidelmeijer. “We hadden een periode als doelstelling en die zijn we niet nagekomen. We hebben zelfs bovenaan gestaan. We hadden het steeds in eigen hand, maar toen hebben we al die punten verspeeld. Ik denk dat het toch te maken heeft met druk”.

Geertjan Liewes werd topscorer van Be Quick: “Wie van te voren had gezegd dat ik er 22 zou maken had ik niet geloofd, maar achteraf had ik er wel dertig kunnen maken. Maar ik heb het seizoen wel als teleurstellend ervaren qua doelstelling”. De spits staat in de belangstelling van derde divisionist ACV uit Assen: “Ja, ze bellen me steeds, maar ik heb beloofd bij Be Quick te blijven. Een groot deel van de groep blijft en we staan er goed voor. We hebben volgend seizoen meer stootkracht voorin en het doel is om naar de derde divisie te gaan”.

Leidelmeijer onderstreept dit: “We hebben er een paar echte versterkingen bij gekregen. We willen voor het kampioenschap gaan, maar dan is er wel meer stabiliteit in de groep nodig”.

Ook Wuestenenk is optimistisch: “De kern blijft en we hebben ons goed versterkt. De laatste is aanvaller Tiuri Schieving van PKC’83. Dat is een ervaren jongen. Daarmee is de selectie rond, maar misschien dat er nog een buitenkansje komt”.